Linkovi

SAD o sporazumu: Kosovo i Srbija napravili veliki korak ka miru i stabilnosti


Zastave Srbije, Kosova i Sjedinjenih Država (Foto: Reuters/VOA graphic)
Zastave Srbije, Kosova i Sjedinjenih Država (Foto: Reuters/VOA graphic)

Sjedinjene Države pozdravile su sporazum o registarskim tablicama koji su, uz posredovanje Evropske unije u Briselu, postigli Kosovo i Srbija.

Ned Prajs (Price), portparol State Departmenta, u saopštenju je ocijenio da se radi o dogovoru kojim se izbjegava dalja eskalacija napetosti.

"Pohvaljujemo i dogovor dvije zemlje da se hitno - i u potpunosti usredsrede na normalizaciju odnosa pod okriljem razgovora kojim posreduje Evropska unija. Podržavamo dijalog koji vodi EU kao najbolji put za unaprijeđenje evropske budućnosti Srbije i Kosova", navedeno je u saopštenju.

Takođe, SAD su pozdravile i odluku strana u procesu da, kako je navedeno, daju prioritet interesima sopstvenih građana i preduzmu korake za poboljšanje njihovog svakodnevnog života.

"Dvije strane su, uz pomoć Evropske unije, napravile ogroman korak naprijed - ka obezbjeđivanju mira i stabilnosti u cijelom regionu. Sjedinjene Države pozdravljaju konstruktivne pregovore i ohrabruju dalji napredak ka normalizaciji odnosa", navedeno je u saopštenju portparola State Departmenta Neda Prajsa.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG