Linkovi

Virdžinija: Sedmoro mrtvih u pucnjavi


Supermarket Volmart u Česapiku, Virdžiniji
Supermarket Volmart u Česapiku, Virdžiniji

U pucnjavi u supermarketu Walmart u gradu Česapik u Virdžiniji ubijeno je sedam osoba, a nekoliko je ranjeno, potvrđeno je na Tviter nalogu grada.

Menadžer Walmarta otvorio je vatru na kolege zaposlenike okupljene u prostoriji za odmor u trgovini u Virginiji, rekao je svjedok u srijedu. Šest ljudi ubijeno je tom prilikom.

Napadač se također ubio, rekao je šef policije Chesapeakea Mark G. Solesky. Još nije jasan motiv pucnjave,

Policija je ranije saopštila da je stigla u Volmart na poziv oko 10 uveče i u narednih 40 minta pronalazila žrtve pucnjave.

Portparol policije Leo Kosinski kaže da je napadač, koji je djelovao sam, vjerovatno prestao da puca kada je došla policija. Nije poznato da li ga je policija usmrtila ili je sebi oduzeo život.

"Šokirani smo tragičnim događajem u Česapiku. Molimo se za sve one koji su pogođeni. Sarađujemo sa policijom i fokusirani smo na podršku saradnicima", saopštila je kompanija Volmart.

Masovno ubistvo u Virdžiniji dogodilo se tri dana pošto je napadač otvorio vatru u klubu u Kolorado Springsu i ubio pet, a ranio 17 osoba.

U Walmartu u Teksasu se 2019. takođe dogodilo masovno ubistvo. Napadač, koji je pucao sa namjerom da ubije Meksikance, usmrtio je 22 osobe. U Walmartu tada nije bilo obezbjeđenja.

Wolmart je posle masakra u Teksasu povukao iz prodaje vatreno oružje, ali je 2020. godine ono ipak vraćeno na rafove u oko polovini radnji u SAD.

Demokratski senator iz Virdžinije Mark Vorner tvitovao je da mu je "muka od vijesti o još jednom masovnom ubistvu."

Portparol bolnice u Norfloku, nedaleko od Česapika, izjavio je za lokalnu televiziju WAVY da se tamo liječi pet osoba, ali nije precizirao u kakvom su stanju.

XS
SM
MD
LG