Linkovi

SAD: Administracija neće tražiti od državnih službenika da se vakcinišu prije povratka u kancelarije


Kendrija Braun, medicinska sestra iz Washingtona, daje vakcinu protiv COVID 19 ženi u blizini Kenedi centra, 6. maja 2021. (Foto: AP)
Kendrija Braun, medicinska sestra iz Washingtona, daje vakcinu protiv COVID 19 ženi u blizini Kenedi centra, 6. maja 2021. (Foto: AP)

Američki federalni radnici neće morati da prime vakcinu protiv COVID 19 prije nego što se vrate u kancelarije, navodi se u smjernicama koje je u četvrtak objavila Bidenova administracija.

Uputstvo za federalne agencije je da bi trebalo da svoje planove o ponovnom otvaranju zasnivaju na procentu zaposlenih koji su vakcinisani, ali da je na dobroj volji zaposlenih da otkriju svoj status u vezi sa vakcinama.

Od agencija se traži da uvedu veću fleksibilnost za neke radnike, prije svega više mogućnosti za rad od kuće i izvan uobičajenih radnih sati.

Oko 60 odsto od ukupno 4 miliona ljudi koliko je zaposleno u državnoj službi tokom pandemije radi od kuće, prenio je Reuters.

Agencije treba da podnesu svoje planove za otvaranje do sljedeće nedelje, navodi se u smjernicama, a trebalo bi da budu spremne da ih sprovedu do 19. jula.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG