Linkovi

Gradonačelnik: New York se otvara 1. jula


ARHIVA - New York (Foto: Reuters/Jeenah Moon)
ARHIVA - New York (Foto: Reuters/Jeenah Moon)

Gradonačelnik New Yorka Bil de Blassio rekao je u četvrtak da zvaničnici planiraju da "u potpunosti otvore" grad 1. jula poslije više od godinu restrikcija uvedenih da se suzbije pandemija koronavirusa. 

"Spremni smo za otvaranje radnji, kancelarija, pozorišta - punom snagom", rekao je de Blasio za kablovsku mrežu MSNBC.

Gradonačelnik je rekao da je glavni razlog za njegov optimizam da će se New York vratiti na normalan nivo poslovanja to što je dato 6,3 miliona doza vakcine u najvećem američkom gradu u kojem živi oko 8,3 miliona ljudi.

"Vidimo da je broj vakcinisanih izuzetan. Znamo da jačaju napori za vakcinaciju. Moramo i dalje da naporno radimo na tome", poručio je de Blassio.

Još nije poznato kako će planovi gradonačelnika New Yorka biti usklađeni sa mjerama državne vlade, koja donosi odluke o restrikcijama na rad restorana i drugih biznisa.

Pozorišta na Broadwayu počela su da se otvaraju ovog mjeseca za specijalne događaje pred manjom publikom. Mnogi producenti planiraju nastavak nastupa 1. juna.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG