Linkovi

Policija: Glumac Alec Baldwin ispalio hitac iz pištolja rekvizita, usmrtio ženu tokom snimanja


Arhiv - Glumac Alec Baldwin posmatra finalni teniski meč US Opena u New Yorku, 12. septembar
Arhiv - Glumac Alec Baldwin posmatra finalni teniski meč US Opena u New Yorku, 12. septembar

Američki glumac Alec Baldwin ispalio je hitac iz pištolja rekvizita, koji je ubio direktoricu fotografije i ranio režisera na filmskom setu tokom snimanja u Novom Meksiku, rekli su u četvrtak američki policajci.

Incident se dogodio na snimanju filma "Rust" u jugozapadnoj američkoj državi, gdje Baldwin igra glavnu ulogu u vesternu iz 19. vijeka.

Halyna Hutchins i Joel Souza​ "upucani su kada je Alec Baldwin ispalio hitac iz vatrenog oružja", navodi se u saopštenju šerifa u Santa Feu.

Hutchinsonova (42) je helikopterom prevezena u bolnicu, ali je preminula od zadobijenih rana, dok je Souza, 48, odvezen kolima Hitne pomoći i nalazi se na liječenju.

Za incident nije podignuta optužnica, o čemu se vodi istraga, a razgovori sa svjedocima su u toku.

Portparol produkcije rekao je za Hollywood Reporterda se "nesreća" dogodila prilikom potezanja pištolja i paljbe ćorcima.

Portparol šerifa rekao je za publikaciju da je režiser u "kritičnom stanju".

Na filmskim setovima obično važe stroga pravila o upotrebi rekvizita, ali su se dešavale nesreće.

U najpoznatijem incidentu, Brandon Lee​, sin legende borilačkih vještina Brucea Leeja, poginuo je tokom snimanja filma "Vrana" nakon što je pogođen iz pištolja koji je trebalo da ispaljuje ćorke.

Baldwin je koproducent filma i glumi Harlanda Rusta, odmetnika čiji je unuk osuđen za ubistvo i koji odlazi u bjekstvo sa njim kada je dečak osuđen na vješanje zbog zločina.

XS
SM
MD
LG