Linkovi

Ko je sve zaražen koronavirusom u američkoj administraciji


Predsjednik Trump
Predsjednik Trump

Sve je veći broj zaposlenih u Bijeloj kući, članova Republikanske stranke i administracije koji su testirani pozitivno na koronavirus, otkako je predsjednik Donald Trump objavio da su on i njegova supruga Melania oboljeli od COVID-19.

Politički savjetnik predsednika Stephen Miller​ objavio je da je pozitivan na koroanvirus i da je u karantinu. Njegova supruga Kattie Miler, koja radi kao direktorica za komunikacije potpredsjednika Mikea Pencea nije zaražena, kako je saopšteno.

Admiral Charles Ray​, zamjenik komandanta Obalske straže pozitivan je na koronavirus, a visoki vojni zvaničnici koji su bili u nedavnom kontaktu sa njim su za sada negativni i u samoizolaciji su. Među njima je i načelnik združenog Generalštaba američkih oružanih snaga Mark Milley​.

Portparolka Bijele kuće Kayleigh McEnany​ u saopštenju je navela da je pozitivna na koronavirus, ali da ne osjeća simptome.

Njen zamjenik Jalen Drummond​ takođe je pozitivan na COVID-19, a isto je kao i McEnany​, prisustvovao ceremoniji imenovanja nominacije Amy Coney Barrett za Vrhovni sud, kojoj su prisustvovale desetine ljudi bez maske i bez držanja distance.

Na toj ceremoniji bili su i bivša Trumpova savjetnica Kellyanne Conway​ i predsjednik Univerziteta Notre Dame John Jenkins i oboje su brzo objavili da su pozitivni na koronaviurs.

Portparolka Bijele kuće Kayleigh McEnany
Portparolka Bijele kuće Kayleigh McEnany

Chad Gilmartin​ i Karoline Leavitt​, oboje u timu za komunikacije Bijele kuće, takođe su pozitivni na COVID-19.

Trumpova bliska saradnica koja je u kampanji često putovala sa njim, Hope Hicks​, među prvima je objavila da je zaražena koronavirusom, a poslije njenog pozitivnog testa, testirali su se i predsjednik i prva dama SAD.

Menadžer Trumpove kampanje Bill Stepien​ takođe pozitivan na COVID-19 i radi od kuće. Nicholas Luna​, pomoćnik predsjednika koji je stalno sa njim, testiran je pozitivno na koronavirus.

Šefica Republikanskog nacionalnog komiteta Ronna McDaniel​, koja je često u kontaktu sa Trumpom, proteklog petka je objavila da je pozitivna i da je u karantinu u svojoj kući u Michiganu.

Senatori Ron Johnson, Thom Tillis​ i Mike Lee takođe su zaraženi. Oni su članovi senatskog Odbora za pravosuđe i objavljeno je da su pozitivni poslije sastanka u Ovalnoj sobi sa sutkinjom Barret 26. septembra.

Bivši guverner New Jerseyja Chris Christie​ objavio je da je u bolnici iz predostrožnosti, pošto je test pokazao da je pozitivan na koronavirus.

XS
SM
MD
LG