Linkovi

Ruski borbeni avion se srušio na zgradu u Rusiji, najmanje 13 poginulih


Zgrada u koju je udario avion.
Zgrada u koju je udario avion.

Ruski borbeni avion srušio se na stambenu zgradu u gradu Jejsku na jugu Rusije, javile su ruske novinske agencije pozivajući se na očevice i rusko Ministarstvo odbrane - prenosi agencija Reuters.

Najmanje 13 osoba je poginulo, saopštili su tamošnji zvaničnici. Šest osoba vode se kao nestale. Ruska državna agencija TASS izvijestila je da je 19 osoba povrijeđeno

Vojni informativni kanal Zvezda objavio je snimak koji prikazuje eksploziju na supersoničnom lovcu-bombarderu Suhoj Su-34 koji se potom obrušio prema stambenoj zgradi.

Ruske novinske agencije objavile su da su piloti uspjeli da napuste letjelicu.

Ruska državna novinska agencija RIA objavila je da su vlasti rezervisale 600 kreveta u hotelima i pansionima kako bi smjestile građane koji su morali da napuste zgradu na koju se borbena letjelica srušila.

Na snimcima sa mjesta događaja vide se dijelovi zgrade u plamenu poslije nesreće – za koji su lokalne vlasti saopštile da je u međuvremenu ugašen.

Državna agencija RIA izvijestila je da se nesreća dogodila tokom trenažnog leta sa vojnog aerodroma.

U izvještaju te agencije prenijete su informacije Ministarstva odbrane da su piloti prijavili da se motor zapalio pri polijetanju, dok se gorivo u letjelici zapalilo pošto je udarila u zgradu.

Ruski državni istražni komitet saopštio je da je pokrenuo krivičnu istragu – poslavši istražitelje na mjesto nesreće.

Agencija Interfaks prenijela je objavu Kremlja da je ruski predsjednik Vladimir Putin obaviješten o tom slučaju i da je naredio da se žrtvama pruži sva neophodna pomoć.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG