Linkovi

"Rusija neće izvoditi vojne operacije u Venecueli"


Avion sa zastavom Rusije na aerodromu "Simon Bolivar" u Karakasu
Avion sa zastavom Rusije na aerodromu "Simon Bolivar" u Karakasu

Rusija je jasno rekla da dolazak njenih "specijalaca" u Venecuelu nema veze sa "vojnim kontingentom", već je u skladu sa dogovorom o vojnoj saradnji, rekla je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Rusija je jasno naznačila da svrha dolazaka 'specijalaca' u Karakas nema veze sa vojnim kontingentima. Stoga, spekulacije o tome da će Rusija izvesti neke vojne operacije u Venecueli su bez osnova", odgovorila je Zaharova na pitanja iz SAD o vojnom prisustvu Rusije u Venecueli.

Predsjednik SAD Donald Trump rekao je ranije da Rusija "mora da izađe" iz Venecuele.

Rusija saopštava da njena misija nije prijetnja po stabilnost regiona i odbacuje poziv SAD da povuče vojnike iz Venecuele.

Sjedinjene Države, zajedno sa desetinama drugih zemalja, priznale su opozicionog lidera i samoproklamovanog predsjedenika Venecuele Juana Guaida kao privremenog predsjednika, dok Rusija podržava predsednika Nicolasa Madura.

U Venecueli i dalje traje humanitarna kriza. Većina domaćinstava je bez struje, nema vode za piće ni dovoljno hrane. Zatvorene su škole i prodavnice, a teško je uhvatiti i signal mobilne telefonije.​

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG