Linkovi

Rusija: Naša ekonomija "doživljava šok"


Osoba šeta parkom Zaryadye ispred Kremlja i katedrale Vasilija Vasilija u centru Moskve 22. februara 2022.
Osoba šeta parkom Zaryadye ispred Kremlja i katedrale Vasilija Vasilija u centru Moskve 22. februara 2022.

Kremlj je u četvrtak saopštio da ruska ekonomija doživljava šok i da se preduzimaju mjere da se ublažio uticaj, kako je opisao, ekonomskog rata koji se "apsolutno bez presedana" vodi protiv Moskve.

Zapad je uveo oštre sankcije Rusiji zbog njene invazije na Ukrajinu.

"Naša ekonomija sada doživljava šok i ima negativnih posljedica, one će biti svedene na minimum", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov novinarima tokom konferencijskog poziva.

On je situaciju opisao kao turbulentnu, ali je rekao da se već preduzimaju mjere za njeno smirivanje i stabilizaciju.

"Ovo je apsolutno bez presedana. Ekonomski rat koji je počeo protiv naše zemlje nikada se ranije nije vodio. Tako da je veoma teško bilo šta prognozirati", kazao je on.

Kina odbila da isporuči dijelove za avione

Kina je odbila da isporuči ruskoh avio-kompaniji dijelove za avione, rekao je u četvrtak portparol vazduhoplovne vlasti Rosaviacija, a prenosi agencija Interfaks.

On je rekao da će Rusija tražiti mogućnosti za nabavku dijelova za avione iz drugih zemalja, uključujući Tursku i Indiju.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG