Linkovi

Ratni brod SAD oborio letjelicu lansiranu iz oblasti Jemena koju kontrolišu Huti


Arhiv - USS Mason plovi pored doka u Norfolku, Virginia, 8. aprila 2021.
Arhiv - USS Mason plovi pored doka u Norfolku, Virginia, 8. aprila 2021.

Sjedinjene Države su u srijedu oborile letjelicu lansiranu iz oblasti pod kontrolom grupe Huti kao odgovor na poziv tankera pod zastavom Maršalskih ostrva u južnom Crvenom moru, saopštila je američka Centralna komanda (CENTCOM) rano u četvrtak.

Razarač američke mornarice USS Mason oborio je bespilotnu letjelicu lansiranu iz područja koje kontrolišu Huti nakon što je grupa napala komercijalni brod Ardmore Encounter u čamcima, naveo je CENTCOM u objavi na platformi X.

Par projektila ispaljeno je iz oblasti Jemena pod kontrolom grupe Huti koje su promašile brod, a Ardmore Encounter je mogao da se nastavi bez daljih incidenata, dodao je CENTCOM.

Nema prijavljenih povreda ili štete na plovilu i osoblju, saopštio je CENTCOM..

Ovo je posljednji u nizu incidenata u kojima je grupa Huti, sa sjedištem na sjeveru Jemena, gađala brodove za koje navode da su u izraelskom vlasništvu ili brodove za koje smatraju da idu ka Izraelu.

Grupa sa sjedištem u Sani ometala je njihov prolazak kroz moreuz Bab al-Mandab.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG