Linkovi

Putin odlikovao predsjednika Srbije "za veliki lični doprinos saradnji sa Ruskom Federacijom"


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Ruske federacije Vladimir Putin, Foto: Glas Amerike
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Ruske federacije Vladimir Putin, Foto: Glas Amerike

Predsjednik Rusije Vladimir Putin potpisao je dekret o dodeli Ordena Svetog Aleksandra Nevskog predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, saopšteno je iz Kremlja.

"Aleksandar Vučić nagrađuje se za veliki lični doprinos multilateralnoj saradnji sa Ruskom Federacijom", navodi se u saopštenju Kremlja. Priznanje je dodijeljeno nakon što je u oktobru Vučić demantovao da će dobiti orden, a svega nekoliko dana pred najavljenu zvaničnu posetu Beogradu. Predsjednik Srbije je rekao da očekuje Putina 17. januara.

Ovo priznanje se poslije skoro 100 godina dodjeljuje jednom Srbinu, a orden su dobili, između ostalih, Milan Obrenović, Aleksandar Karađorđević, a posljednji put je dodeljen Nikoli Pašiću.

Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin čestitao je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na visokoj nagradi koju je dobio.

"Danas, 7. januara, ukaz o nagrađivanju Aleksandra Vučića ordenom Aleksandra Nevskog potpisao je Predsednik Rusije Vladimir Putin," napisao je Čepurin na svom Twitter nalogu i objavio snimak ukaza.

Šef ruske države ukazom je nagradio Vučića ordenom Aleksandra Nevskog za veliki lični doprinos razvoju višestrane saradnje sa Ruskom Federacijom, piše u tekstu ukaza na kome je stavljen pečat kancelarije predsjednika Ruske Federacije.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG