Linkovi

Dodik podržao kupovinu Audija od 112.900 KM


Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske
Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik ohrabrio je na današnjoj konferenciji za novinare kupovinu službenog automobila vrijednosti 112.900 konvertbilnih maraka (KM) za potrebe ministra prosvjete i kulture tog entiteta.

Dodik je kupovinu crnog Audija A6 3.0 TDI proizvedenog 2017. godine kojeg će koristiti ministar Dane Malešević ocijenio neophodnom i opravdanom uz opasku „neće se ministri vozati u tačkama ili na biciklu”.

Zbog takve nabavke, građani Banja Luke su dana protestovali. Postavljeni zahtjevi, između ostalog, smjena su ministra Maleševića, kao i da vrijednost službenih automobila prilikom kupvine ne prelazi 40.000 KM.

Protest u Banja Luci: Zatvori škole, kupi Audi
Protest u Banja Luci: Zatvori škole, kupi Audi

Mediji prenose da se na protestima okupilo oko 200 građana. Proteste je organizovalo Udruženje ReStart Srpska.

Ministarstvo prosvjete i kulture RS je prihvatilo preporuke Komisije za javne nabavke i 20. jula ove godine odlučilo se kupovinu Audija A6 3.0 TDI od firme Brčko gas.

U odluci se navodi da je zadovoljen i kriterij ekonomski najpovoljnije ponude. Jedini ponuđač bila je kompanija Brčko gas.

Malešević je samo jedan u nizu funkcionera za koje je kupljen automobil slične vrijednosti.

Prošlog mjeseca je Ministarstvo trgovine i turizma RS prihvatilo ponudu o nabavci službenog automobila vrijednosti oko 94.500 KM sa uključenim porezom na dodanu vrijednosti (PDV).

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG