Linkovi

Princeza Kate Middleton saopštila da se liječi od raka


Arhiv - Britanska princeza Kate Middleton
Arhiv - Britanska princeza Kate Middleton

Kate Middletom, britanska princeza od Walesa, saopštila je da je bila podvrgnuta preventivnoj hemoterapiji nakon što su testovi poslije operacije stomaka u januaru pokazali prisustvo raka.

42-godišnja Kate, supruga britanskog prijestolonasljednika, princa Williama, provela je dvije nedjelje u bolnici u januaru, a njen kabinet je naveo da je u pitanju bila uspješna, planirana operacija zbog stanja koje nije precizirano ali je rečeno da nije u pitanju kancer.

Međutim, u video poruci, Kate je izjavila da su kasniji testovi pokazali da je rak otkriven, ali je dodala da se osjeća dobro i da je sve snažnija.

"Moj tim ljekara mi je savjetovao jednu turu hemoterapije i sada sam u ranoj fazi tog liječenja", saopštila je Kate u video poruci koja je snimljena u sredu. "To je naravno bio veliki šok, i William i ja dajemo sve od sebe da sve procesiramo i držimo u privatnosti zbog svoje male djece."

Kralj Charles je u februaru otkrio da se i sam liječi od raka, zbog čega je morao da odloži svoje javne, kraljevske dužnosti.

Kensingtonska palata je rekla da neće navesti više detalja o vrsti raka od koje se liječi princeza. Navedeno je da je preventivna hemoterapija počela u februaru i da je ona na putu oporavka.

Poslije operacije, palata je saopštila da se Kate neće vratiti javnim dužnostima do poslije Uskrsa, ali je njeno odsustvo iz javnog života izazvalo intenzivne spekulacije na društvenim mrežama.

Ona i William željeli su da sačuvaju privatnost u vezi sa njenim rakom do početka proljetnog raspusta za njihovu djecu, desetogodišnjeg Georgea, osmogodišnju Charlotte i petogodišnjeg Louisa, koji je počeo u petak.

"Bilo je potrebno vreme da se oporavim od velike operacije pre nego što počnem tretman. Ali što je najvažnije, bilo nam je potrebno vreme da sve objasnimo Georgeu, Charlotte i Lousiu na odgovarajući način, i da ih uverimo da ću biti ok", rekla je.

"Kao što sam rekla njima, osjećam se dobro i jače svakog dana, dok se fokusiram na stvari koje će mi pomoći da se oporavim", navela je princeza.

Kate se nije pojavljivala u javnosti od kada se pridružila drugim članovima kraljevske porodice na božićnoj crkvenoj službi.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG