Linkovi

Preminula jedanaesta žrtva masovnog ubistva blizu Los Angelesa, motiv nejasan


Stanovnici Monterey Parka ostavljaju cvijeće ispred plesnog studija Star, 23. januar 2023.

Istražitelji u Kaliforniji pokušavaju da utvrde zašto je 72-godišnji muškarac otvorio vatru u popularnoj plesnoj dvorani blizu Los Angelesa i ubio 11 osoba prije nego što je izvršio samoubistvo više sati kasnije. 

Jedanaesta osoba je podlegla ranama u ponedjeljak. Policija je pretražila njegovu kuću u nadi da će otkriti motiv za jedno od najgorih masovnih ubistava u toj državi.

Šerif okruga Los Angeles Robert Luna rekao je da je i dalje nepoznat motiv masakra tokom proslave lunarne Nove godine, koji je u subotu veče počinio napadač identifikovan kao Huu Can Tran.

Međutim, gradonačelnik Moneterey Parka Henry Lo izjavio je da istražitelji razmatraju "lične odnose", kao mogući motiv.

Tran, stanovnik mjesta Hemet u Kaliforniji, koji je često dolazio u tu plesnu dvoranu, možda je želio da ubije svoju bivšu suprugu, rekao je Lo.

Zvaničnici su u ponedjeljak radili na identifikaciji osoba koje su ubijene u plesnoj dvorani u gradu Monterey Park, koji je 11 kilometara udaljen od Los Angelesa.

Broj žrtava mogao je da bude mnogo veći. Oko 20 minuta nakon pucnjave u Monterey Parku, Tran je ušao u još jedan plesni klub u obližnjem gradu Alhambra.

Međutim, prisutni građani su mu oteli pištolj prije nego što je mogao da zapuca. Zatim je pobjegao.

Oko 12 sati kasnije, policajci u gradu Torrance, također blizu Monterey Parka, prišli su bijelom kombiju koji je Tran vozio. Zatim su čuli pucanj, kada je osumnjičeni izvršio samoubistvo.

XS
SM
MD
LG