Linkovi

Dvije pucnjave u Kaliforniji: Najmanje sedam žrtava, osumnjičeni uhapšen


Osumnjičeni uhapšen pucnjave na dvije lokacije u priobalnom sjevernom kalifornijskom gradu Half Moon Bay, Kalifornija, 23. januar 2023.
Osumnjičeni uhapšen pucnjave na dvije lokacije u priobalnom sjevernom kalifornijskom gradu Half Moon Bay, Kalifornija, 23. januar 2023.

Sedmero ljudi je ubijeno u dvije odvojene pucnjave u ponedjeljak, na jednoj farmi pečuraka i špediterskoj kompaniji južno od San Francisca, a osumnjičeni je uhapšen, saopšteno je iz kancelarija šerifa okruga San Mateo.

Napadač je identifikovan kao 67-godišnji Chunli Zhao. On je, bez opiranja, uhapšen oko dva sata poslije incidenta, pošto je njegov automobil primjećen na parkingu jedne od policijskih stanica okruga San Mateo, objavio je San Francisco Chronicle. U njegovom automobilu je pronađeno oružje.

Predsjednik nadzornog odbora okruga San Mateo, Dave Pine, saopštio je da su četiri osobe ubijene na farmi pečuraka, a tri u špediterskoj firmi na periferiji grada Half Moon Bay (Zaliv polumjeseca), na oko 50 kilometara južno od San Francisca.

Još se ne zna na koji način su dvije pucnjave povezane, iako je Pine izjavio da je osumnjičeni radio za jednu od te dvije firme. Napadača je opisao kao "nezadovoljnog radnika."

"U ovom trenutku ne postoji prijetnja za druge građane", saopšteno je iz kancelarije šerifa okruga San Mateo.

Na televizijskim snimcima vide se policajci kako privode jednog muškarca koji se nije opirao hapšenju. Na snimcima iz vazduha vide se policajci kako prikupljaju dokaze na farmi sa desetinama staklenika.

Samo dva dana ranije, 11 osoba je ubijeno u pucnjavi u jednoj plesnoj dvorani u južnoj Kaliforniji.

"Užasnuti smo zbog tragedije u Half Moon Bayju", saopštio je Pine, predsjednik nadzornog odbora okruga. "Nismo imali vremena da žalimo za životima izgubljenim u užasnoj pucnjavi u Monterey Parku. Oružano nasilje mora da prestane."

  • 16x9 Image

    ASSOCIATED PRESS (AP)

    Associated Press (AP) je neprofitna nezavisna globalna novinska organizacija sa uredima u preko 100 zemalja. Osnovana 1846. godine,  licencira svoje činjenično izvještavanje medijima širom svijeta.

XS
SM
MD
LG