Linkovi

Predsjednik Obama potpisao zakon o nadgledanju slobode medija diljem svijeta


Odredba o slobodi tiska Daniel Pearl traži od Državnog tajništva da prati stanje slobode tiska u različitim zemljama a u okviru svog godišnjeg izvješća o stanju ljudskih prava

Predsjednik barack Obama potpisao je danas zakonski prijedlog čiji je cilj da se proširi uloga Sjedinjenih Država u nadgledanju slobode medija diljem svijeta. Predsjednik je rekao da ova zakonska mjera šalje "snažnu poruku" o tome da Sjedinjene Države obraćaju pažnju na to kako operiraju druge vlade. Zakon je imenovan po Danelu Pearlu, novinaru Wall Street Journala koji je ubijen u Pakistanu 2002. godine. Američki predsjednik je rekao da je smrt ovog novinara podsjetnik da postoje ljudi koji su spremni na sve da bi se ušutkali novinari.

Predsjednik Obama je rekao da se Odredbom o slobodi tiska Daniel Pearl traži od Državnog tajništva da prati stanje slobode tiska u različitim zemljama a u okviru svog godišnjeg izvješća o stanju ljudskih prava. Dodao je da će Državno tajništvo ukazati na one zemlje koje "dopuštaju i omogućavaju" represiju nad novinarima u nastojanju da se bore protiv, kako bi se borilo protiv kulture nekažnjavanja.

XS
SM
MD
LG