Linkovi

Predsjednik Obama obišao auto-industriju u Detroitu


Obje su kompanije stale na vlastite noge, vratile su novac posuđen od poreznih obveznika, postavljeno je novo rukovodstvo i sve je krenulo nabolje tako da američka automobilska industrija ponovno ulijeva povjerenje, a novi modeli automobila su sve traženiji i kvalitetniji

Predsjednik Obama je obišao dvije automobilske tvornice u Michiganu, središtu američke auto industrije. Razlog: Bijela kuća smatra da je posuđivanjem novca General Motorsu i Chrysleru, prije dvije godine, spašeno skoro milijun radnih mjesta!

Predsjednik Obama je nakon dva najveća bankrota u američkoj povijesti – General Motorsa i Chryslera – osobno sudjelovao u restrukturiranju obiju kompanija uz davanja vladinog zajma od nekoliko desetaka milijardi dolara.

Obje su kompanije stale na vlastite noge, vratile su novac posuđen od poreznih obveznika, postavljeno je novo rukovodstvo i sve je krenulo nabolje tako da američka automobilska industrija ponovno ulijeva povjerenje, a novi modeli automobila su sve traženiji i kvalitetniji.

XS
SM
MD
LG