Linkovi

Predizborna kampanja Ricka Perryja posustaje


Herman Cain
Herman Cain

Na Floridi Cain je osvojio 37 posto glasova, ispred Perryja koji je dobio 15 posto, te bivšeg guvernera Massachusettsa Mitta Romneyja koji je dobio 14 posto glasova

Guverner Teksasa Rick Perry, smatran vodećim kandidatom za republikanskog predstavnika na sljedećim američkim predsjedničkim izborima doživio je značajan poraz u svojim nastojanjima da osigura svoju kandidaturu. Herman Cain, bivši direktor lanca picerija Godfather neočekivano je pobijedio u preliminarnim neslužbenim stranačkim izborima u Floridi. Cain je osvojio 37 posto glasova, ispred Perryja koji je dobio 15 posto, te bivšeg guvernera Massachusettsa Mitta Romneyja koji je dobio 14 posto glasova.

Američki predsjednik Barack Obama je nedjelju proveo na zapadnoj obali, prikupljajući donacije za svoju kampanju. U subotu, u cilju osiguranja podrške među Amerikancima afričkog podrijetla, predsjednik Obama je održao govor na godišnjoj dodjeli nagrada crnačkih članova Kongresa. U svojem govoru predsjednik Obama je rekao da nije vrijeme za prigovaranje te da je došlo vrijeme za stvaranje novih radnih mjesta. Ponovo zapošljavanje neuposlenih Amerikanaca je središnje mjesto u prijedlogu zakona koji je predsjednik Obama predstavio u Kongresu prije dva tjedna, i temelj njegove kampanje za reizbor na predsjednički položaj.

XS
SM
MD
LG