Linkovi

Pompeo: SAD bi uskoro mogle da imaju dovoljno dokaza o ubistvu Khashoggija


Arhiva - Svijeće, koje su upalili demonstranti, postavljene ispred konzulata Saudijske Arabije u Istanbulu, 25. oktobra 2018.
Arhiva - Svijeće, koje su upalili demonstranti, postavljene ispred konzulata Saudijske Arabije u Istanbulu, 25. oktobra 2018.

Državni sekretar SAD Mike Pompeo izjavio je da bi moglo da prođe još nekoliko nedjelja, prije nego što SAD budu imale dovoljno dokaza da sankcionišu one koji su iza ubistva saudijskog novinara Jamal Khashoggija.

Khashoggi je ubijen nakon što je ušao u saudijski konzulat u Istanbulu prošlog mjeseca, tvrde turski istražitelji. Njegovo tijelo još uvijek nije pronađeno.

Pompeo je rekao za radio KMOX u Saint Louisu u četvrtak da administracija razmatra uvođenje sankcija nekim pojedincima koje će biti u stanju da identifikuje do tog dana, a koji su bili umiješani u ubistvo.

"Utvrdićemo činjenični obrazac", dodao je Pompeo. "Predsjednik je rekao da zahtijevamo odgovornost onih koji su uključeni u izvršenje ovog gnusnog zločina".

Sjedinjene Države zahtijevaju od Saudijske Arabije da locira tijelo Khashoggija i vrati ga njegovoj porodici što je prije moguće.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG