Linkovi

Počinju američko-meksički razgovori o trgovini i migrantima


FILE - The flag of Mexico changes in front of a large U.S. flag in front of the New York Stock Exchange Sept. 4, 2015.
FILE - The flag of Mexico changes in front of a large U.S. flag in front of the New York Stock Exchange Sept. 4, 2015.

Visoki zvaničnici Sjedinjenih Američkih Država i Meksika počeće danas razgovore ne bi li preduprijedili štetu od uvođenja carina na meksičku robu i ispunili zahtjev predsjednika SAD Donalda Trumpa da se smanji broj migranata na granici dvije zemlje.

"Meksiko šalje veliku delegaciju da razgovara o granici", napisao je Trump u nedjelju na Twitteru. "Problem je što oni ‘govore’ 25 godina. Želimo akciju, a ne priču."

Trump putuje u posjetu Velikoj Britaniji i Francuskoj, pa je tako drugima ostalo da se bave potencijalnom trgovinskom krizom.

Za danas su planirani razgovori ministara trgovine, Grasijele Markes i Vilbura Rosa, a za dva dana će se u Washingtonu sastati delegacije koje će predvoditi šefovi diplomatija SAD i Meksika, Majk Pompeo i Marselo Ebrard.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG