Linkovi

Pjevačica Cassie optužila Sean "Diddyja" Combsa za silovanje i zlostavljanje


Sean "Diddy" Combs (Foto: ordan Strauss/Invision/AP)
Sean "Diddy" Combs (Foto: ordan Strauss/Invision/AP)

Sean "Diddy" Combs optužen je, pred saveznim sudom u New Yorku, da je tokom dugogodišnje veze tukao i silovao R&B pjevačicu Cassie.

U tužbi pjevačice, čije je pravo ime Casandra Ventura, ona navodi da ju je Combs uveo u svoj "razmetljiv, brz i drogom obilježen životni stil" nedugo nakon što ga je 2005. upoznala i potpisala ugovor sa njegovom izdavačkom kuću kada je ona imala 19, a on 37 godina.

Advokat Ben Brafman rekao je da Combs "ostro poriče" optužbe.

Ventura, koja sada ima 37 godina, rekla je da je Combs, sada 54-godišnjak, započeo obrazac zlostavljanja čim je njihova veza počela.

U tužbi se navodi da ju je, "sklon nekontrolisanom bijesu divljački" premlaćivao, udarao rukama, nogama i gazio. Navodi se da ju je opskrbljivao drogom i primoravao na seks sa drugim muškarcima dok je on masturbirao i snimao ih.

U tužbi piše da ju je silovao, dok je pokušavala da prekine vezu 2018, Combs natjerao da uđe u njen dom u Los Angelesu.

"Poslije godina u tišini i mraka, konačno sam spremna da ispričam svoju priču i da govorim u lično ime i za dobrobit drugih žena koje se suočavaju sa nasiljem i zlostavljanjem u vezama", navela je Ventura u saopštenju.

AP obično ne navodi imena ljudi koji kažu da su bili seksualno zlostavljani osim ako se javno ne izjasne kao Ventura.

Advokat Brafman je te optužbe nazvao "lažima".

"U proteklih šest mjeseci, gospodin Combs je bio podvrgnut upornim zahtijevima gospođe Venture od 30 miliona dolara, pod prijetnjom da će napisati štetnu knjigu o njihovoj vezi, što je nedvosmisleno odbijeno kao očigledna ucjena", naveo je Brafman u saopštenju.

"Uprkos tome što je povukla svoju prvobitnu pretnju, gospođa Ventura je sada pribjegla podnošenju tužbe prožete neosnovanim i nečuvenim lažima, sa ciljem da naruši reputaciju gospodina Combsa i traži isplatu."

Combs je među najuticajnijim hip-hop producentima i rukovodiocima u posljednje tri decenije.

On i Ventura su počeli da se zabavljaju 2007. godine i veza je trajala više od jedne decenije.

Postala je poznata po hit singlu "Me&U" i ta numera joj je donijela prvo mjesto na Billboard Hot R&B/Hip-Hop listi pjesama 2006. Pjesma je bila glavni singl njenog jedinog studijskog albuma, koji je nosio taj naziv.

Kao glumica, pojavila se u nekoliko televizijskih i filmskih projekata, među kojima su Foxov "Empire", "Step Up 2: The Streets" i "Spenser Confidential".

Combs je izgradio jedno od najvećih hip-hop imperija, prokrčivši put sa nekoliko projekata vezanih za njegovo poznato ime.

  • 16x9 Image

    ASSOCIATED PRESS (AP)

    Associated Press (AP) je neprofitna nezavisna globalna novinska organizacija sa uredima u preko 100 zemalja. Osnovana 1846. godine,  licencira svoje činjenično izvještavanje medijima širom svijeta.

XS
SM
MD
LG