Linkovi

Palmer sa članovima Predsjedništva BiH


Matthew Palmer and US ambassador to Bosnia meet BH Presidency
Matthew Palmer and US ambassador to Bosnia meet BH Presidency

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD-a Matthew Palmer u posjeti je BiH.

Palmer je stigao kako bi se sastao sa članovima Predsjedništva BiH, Miloradom Dodikom, Šefikom Džaferovićem i Željkom Komšićem.

O početku sastanka izvijestila je na Twitteru i američka ambasada u Sarajevu. U objavi je navedeno da je ključna tema nastavak NATO puta BiH.

U saopćenju Predsjedništva BiH poslatom nakon sastanka nema spomena NATO puta kao jedne od teme razgovora. Medijima su poslate uobilčajene floskule o bilateralnoj saradnji i SAD kao "čvrstom i posvećenom partneru BiH."

"Tokom sastanka su razgovarali o bilateralnoj saradnji zemalja, aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH te aktivnostima BiH na njenom evropskom putu.

Govoreći o evropskim integracijama, članovi Predsjedništva BiH su naveli da bi Evropska komsija do kraja maja ove godine trebala uputiti Mišljenje na dostavljene odgovore iz Upitnika Evropske komisije.

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD-a Palmer je ponovio da SAD ostaju čvrst i posvećen partner Bosni i Hercegovini u provedbi reformi i ispunjavanju uvjeta za napredak ka euroatlantskim integracijama.

Naglasio je da Predsjedništvo Bosne i Hercegovine ima lidersku poziciju u budućim koracima koje treba poduzeti na putu ka EU, a također i u bržoj provedbi paketa socio-ekonomskih reformi koje trebaju da omoguće bolјi život građanima BiH.

Članovi Predsjedništva BiH su ponovili da je evropska budućnost BiH neupitna i da ekonomske reforme, privredni rast, kao i borba protiv korupcije u svim sferama društva, trebaju biti u fokusu djelovanja vlasti u BiH u narednom periodu." navedeno je u saopćenju Predsjedništva BiH koje objavljuje Fena a prenosi Radio Slobodna Evropa.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG