Linkovi

Otkazana prijateljska fudbalska utakmica između BiH i Rusije


Detalj sa meča BiH-Grčka, novembar 2016.
Detalj sa meča BiH-Grčka, novembar 2016.

BiH neće igrati prijateljsku fudbalsku utakmicu sa Rusijom dogovorenu za novembar, javio je u ponedjeljak Fudbalski savez BiH.

Izvršni odbor Saveza je odložio utakmicu planiranu za 19. novembar Sankt Peterburgu. Predsjednik Saveza Vico Zeljković je naveo kako je meč prolongiran za neki drugi termin, navodi Fudbalski savez BiH.

U septembru, Komitet za hitnost Saveza je prihvatio odigravanje prijateljske utakmice sa Rusijom

Prema pisanju medija, za su glasali Vico Zeljković, Miloš Brkić, Ivan Zeus, Dragan Soldo i Fuad Čolpa, dok sa tom odlukom nije bio saglasan Irfan Durić.

Kada je objavljeno da je dogovorena utakmica sa Rusijom, sportska javnost je burno reagovarala, a protiv su bili i sami reprezentativci, među kojima i kapiten Edin Džeko, te Miralem Pjanić.

Zeljković i Milorad Dodik, aktuelni član Predsjedništva BiH, rodbinski su povezani, prema pisanju bh. medija.

Vijest da je dogovorena prijateljska utakmica između BiH i Rusije stigla je u predizbornoj kampanji za Opće izbore u BiH.

I sam Dodik se, prema pisanju RTRS-a, pohvalio ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu tokom septembarskog sastanka u Moskvi kako su „naši ljudi” osigurali odigravanje prijateljske utakmice „iako jedan dio BiH to ne želi”.

XS
SM
MD
LG