Linkovi

Film "Sve u isto vrijeme" dominirao na dodjeli Oskara - 7 nagrada


Ekipa filma "Sve u isto vreme" koji je dobio Oskara za najbolji film i još šest nagrada
Ekipa filma "Sve u isto vreme" koji je dobio Oskara za najbolji film i još šest nagrada

Film "Sve u isto vrijeme", priča o kinesko-američkoj porodici koja u više dimenzija rješava svoje probleme, osvojio je Oskara za najbolji film.

LOS ANĐELES -Film je ukupno osvojio sedam nagrada, uključujući tri Oskara za glumu, za zvijezde Mišel Jeo, Ke Huj Kvan i Džejmi Li Kertis.

Jeo je igrala glavnu ulogu vlasnice perionice koja je pod stresom i otkriva da ima supermoći u alternativnim univerzumima.

„Za sve dječake i djevojčice, ovo je svjetionik nade i mogućnosti. I dame, ne dozvolite da vam iko ikada kaže da je vaše vrijeme prošlo", rekla je 60-godišnja malezijska glumica.

Mišel Jeo, dobitnica Oskara za najbolju glumicu
Mišel Jeo, dobitnica Oskara za najbolju glumicu

"Sve u isto vrijeme" je nije pratio tradiciononalni obrazac kako bi ispričao priču. Kung fu avantura bila je ispunjena neobičnim momentima kao što su ljudi koji imaju hot dogove umjesto prstiju, kuhar sa rakunom ispod šešira, plastične oči i džinovska peciva.

Džejmi Li Kertis, koja je izgradila karijeru u horor filmovima poput "Noći veštica", dobila je nagradu za najbolju sporednu glumicu za ulogu poreske agentkinje u "Sve u isto vrijeme".

Kada je primala nagradu, Kertis je podigla pogled ka nebu i obratila se svojim pokojnim roditeljima, kandidatima za Oskara Toniju Kertisu i Dženet Li.

"Upravo sam osvojila Oskara“, rekla je glumica kroz suze.

Džejmi Li Kertis po primanju nagrade
Džejmi Li Kertis po primanju nagrade

Zvijezda filma "Kit", Brendan Frejzer, poznat po ulogama iz 1990-ih kao što je "Mumija", osvojio je nagradu za najboljeg glumca jer je igrao teško gojaznog čoveka koji pokušava da se ponovo poveže sa svojom kćerkom.

Njemački film sa tematikom Prvog svjetskog rata „Na Zapadu ništa novo“ proglašen je za najbolji međunarodni igrani film.

Film, koji se emitovao na Netfliksu, prikazuje užase rovovskog ratovanja očima mladog čoveka koji je prvobitno želio da se pridruži borbi. Osvojio je četiri Oskara.

Reditelj Edvard Berger zahvalio se mladoj zvijezdi filma, Feliksu Kamereru, koji mu se pridružio na sceni.

"Ovo je bio vaš prvi film, a nosili ste nas na svojim ramenima kao da nije ništa", rekao je Berger.

„Navalni“, o trovanju koje je umalo ubilo ruskog opoziconara Alekseja Navalnog i pritvoru od njegovog povratka u Moskvu 2021. godine, osvojio je Oskara za najbolji dugometražni dokumentarac.

"Aleksej, sanjam o danu kada ćeš ti biti slobodan i naša zemlja će biti slobodna. Ostani jak, ljubavi moja“, rekla je na sceni njegova supruga Julija Navalnaja.

"Pinokio" Giljerma del Tora proglašen je za najbolji animirani igrani film.

„Naatu Naatu“, pjesma iz indijskog filma „RRR“ proglašena je najboljom originalnom pjesmom.

Ove godine, dodjelu Oskara je pratio i tim za krizno reagovanje, osnovan pošto je na prošlogodišnjoj dodeli glumac Vil Smit udario komičara Krisa Roka.

Voditelj - komičar Džimi Kimel se u svom uvodnom monologu našalio o reakciji publike na Smitov napad prošle godine.

„Ako se bilo šta nepredvidivo ili nasilno desi na ceremoniji, samo uradite ono što ste uradili prošle godine – ništa“, rekao je on poznatim ličnostima koje su se okupile u Los Anđelesu na dodjeli prestižnih filmskih nagrada.

XS
SM
MD
LG