Linkovi

Lučka infrastruktura regije Odesa pogođena ruskim noćnim napadom


Odesa
Odesa

Rusija je tokom noći pogodila lučku infrastrukturu u ukrajinskoj regiji Odesa u raketnom napadu, ubivši zaštitara i oštetivši teretni terminal, rekao je u četvrtak guverner regije.

Odeške luke su redovne mete ruskih napada otkako se Moskva prošle sedmice povukla iz crnomorske inicijative za žito, sporazuma uz posredovanje Turske i UN-a koji je omogućio izvoz ukrajinskog žita iz luka skoro godinu dana.

Guverner Odese Oleh Kiper rekao je da je Rusija ispalila rakete Kalibr sa podmornice u Crnom moru. Rekao je da je uništena zgrada obezbjeđenja i oštećena dva automobila.

Ukrajinske vazduhoplovne snage saopštile su da nisu bile u stanju da obore rakete Kalibr, iako su saopštile da su tokom noći oborile osam dronova u drugim regionima Ukrajine.

Natalia Humeniuk, portparol južne ukrajinske vojne komande, rekla je da je oluja s grmljavinom tokom noći pomogla Rusiji u napadu.

"Neprijatelj je iskoristio vremenske uslove i lansirao projektil za vrijeme grmljavine i vjetra i na izuzetno niskoj visini kako bi otežavao njihovo uočavanje."

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG