Linkovi

Od evropskih lidera, Putin Novu godinu čestitao samo Vučiću i Orbanu


Arhiv - Susret Vučića i Putina Moskvi
Arhiv - Susret Vučića i Putina Moskvi

Od evropskih lidera ruski predsjednik Vladimir Putin čestitao je Božić i Novu godinu samo predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i mađarskom premijeru Viktoru Orbanu.

U saopštenju Kremlja navodi se da je Putin u čestitki Vučiću istakao da se odnosi dvije države, uprkos izazovnom međunarodnom okruženju, i zasnovano na viševjekovnim tradicijama prijateljstva i duhovne srodnosti, razvijaju u konstruktivnom smjeru.

Ruski predsjednik je također izrazio spremnost za nastavak dijaloga i efikasan zajednički rad na aktuelnim pitanjima bilateralne, regionalne i međunarodne agende, prenosi TASS.

Putin tradicionalno čestita Novu godinu šefovima stranih država i vlada, a Kremlj je danas objavio spisak država koje su dobile telegram.

Međutim već dvije godine se na tom spisku ne nalaze lideri Velike Britanije, Njemačke, SAD, Francuske, Japana i drugih država koje smatra neprijateljskim.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG