Linkovi

Predsjednik Obama uvjeren da će Zastupnički dom glasati za reformu zdravstva


Predsjednik Obama uvjeren da će Zastupnički dom glasati za reformu zdravstva
Predsjednik Obama uvjeren da će Zastupnički dom glasati za reformu zdravstva

U prvih deset godina, reformirano bi zdravstvo bilo jeftinije, tako da će se savezni proračunski deficit smanjiti za 130 milijardi dolara. U drugom desetljeću primjene – prema kongresnoj analizi – savezni proračunski manjak bi se smanjio za dodatnih bilijun dolara.

Glasnogovornik Bijele kuće izjavio je da je predsjednik Barack Obama uvjeren da demokrati u Zastupničkom domu Kongresa imaju dovoljno glasova za usvajanje zakona o reformi zdravstva.

Glasnogovornik Bijele kuće Robert Gibbs rekao je da je predsjednik u posljednjih nekoliko dana osobno kontaktirao više od dvadeset kongresnika, kako bi dobio njihovu podršku.

Čelnik demokratske većine u Zastupničkom domu Steny Hoyer izjavio je da je prijedlog zakona na dnevnom redu za glasanje u nedjelju.

Robert Gibbs je rekao da je predsjednik ponovno odgodio put u Indoneziju i Australiju, kako bi u nedjelju poslijepodne čekao ishod glasanja.

Kongresni Ured za proračun procijenio je da će reforma zdravstva u prvih deset godina svoje primjene koštati 940 milijardi dolara. U prvih deset godina svoje primjene, reformirano bi zdravstvo bilo jeftinije, tako da će se savezni proračunski deficit smanjiti za 130 milijardi dolara. U drugom desetljeću primjene – prema kongresnoj analizi – savezni proračunski manjak bi se smanjio za dodatnih bilijun dolara.

Demokrati u Kongresu nadaju se da će ova neovisna i nestranačka procjena umiriti neke od kritičara Obamine reforme koji tvrde da je plan preskup i da će Ameriku otjerati u dodatni dug.

XS
SM
MD
LG