Linkovi

Predsjednik Obama uvjeren da će Zastupnički dom glasati za reformu zdravstva


Predsjednik Obama uvjeren da će Zastupnički dom glasati za reformu zdravstva

U prvih deset godina, reformirano bi zdravstvo bilo jeftinije, tako da će se savezni proračunski deficit smanjiti za 130 milijardi dolara. U drugom desetljeću primjene – prema kongresnoj analizi – savezni proračunski manjak bi se smanjio za dodatnih bilijun dolara.

Glasnogovornik Bijele kuće izjavio je da je predsjednik Barack Obama uvjeren da demokrati u Zastupničkom domu Kongresa imaju dovoljno glasova za usvajanje zakona o reformi zdravstva.

Glasnogovornik Bijele kuće Robert Gibbs rekao je da je predsjednik u posljednjih nekoliko dana osobno kontaktirao više od dvadeset kongresnika, kako bi dobio njihovu podršku.

Čelnik demokratske većine u Zastupničkom domu Steny Hoyer izjavio je da je prijedlog zakona na dnevnom redu za glasanje u nedjelju.

Robert Gibbs je rekao da je predsjednik ponovno odgodio put u Indoneziju i Australiju, kako bi u nedjelju poslijepodne čekao ishod glasanja.

Kongresni Ured za proračun procijenio je da će reforma zdravstva u prvih deset godina svoje primjene koštati 940 milijardi dolara. U prvih deset godina svoje primjene, reformirano bi zdravstvo bilo jeftinije, tako da će se savezni proračunski deficit smanjiti za 130 milijardi dolara. U drugom desetljeću primjene – prema kongresnoj analizi – savezni proračunski manjak bi se smanjio za dodatnih bilijun dolara.

Demokrati u Kongresu nadaju se da će ova neovisna i nestranačka procjena umiriti neke od kritičara Obamine reforme koji tvrde da je plan preskup i da će Ameriku otjerati u dodatni dug.

XS
SM
MD
LG