Linkovi

Novo nevrijeme u SAD, otkazane stotine letova, zatvorene škole i vlada


ARHIVA - Kupola zgrade Kongresa iza gomile snijega na Kapitol hilu, 5. januara 2022. (Foto: Reuters/Tom Brenner)
ARHIVA - Kupola zgrade Kongresa iza gomile snijega na Kapitol hilu, 5. januara 2022. (Foto: Reuters/Tom Brenner)

Sjedinjene Države zahvatilo je novo sniježno nevrijeme, sa više od 15 centimetara snijega u nekim dijelovima istočne obale, što je ponovo dovelo do zatvaranja škola i službi federalne vlade u Washingtonu.

To je i dodatno poremetilo aviosaobraćaj, dva dana nakon što je zbog mećave zatvoren jedan od glavnih međudržavnih autoputeva u Virdžniji.

Upozorenja na zimsku oluju bila su na snazi od Vašingona do Mejna, gdje se očekuje da će svaki sat padati najmanje 3 cm snijega. U nekim dijelovima Kentakija, Virdžinije, Pensilvanije, Njujorka i Merilenda palo je od 15 do 20 centimetara snijega, a u nekim gradovima u Konektikatu i Masačusetsu i više od 30 centimetara.

Na aerodromima u Njujorku, Bostonu i Vašingtonu, otkazane su stotine letova, prema web stranici Flightaware.com.

Guverner Nju Džersija Fil Marfi proglasio je vanredno stanje u toj državi i pozvao stanovnike da ne izlaze na puteve. Na srednjem zapadu, registrovane su izuzetno niske temperature - 32 stepena ispod nule u Viskonsinu, Minesoti, Ajovi i Sjevernoj i Južnoj Dakoti.

Riječ je o drugoj sniježnoj oluji koja je ove nedelje pogodila istok Amerike. U ponedeljak je u tom regionu palo do 30 centimetara snijega, a dionica autoputa u Virdžniji, duga 80 kilometara, bila je neprohodna. Hiljade vozača bile su primorane da prenoće u automobilima, neki bez hrane, vode i grijanja na veoma niskim temperaturama.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG