Linkovi

Novi rekord u SAD: Više od 66 hiljada novooboljelih


Plaža na Floridi tokom praznika prošlog vikenda
Plaža na Floridi tokom praznika prošlog vikenda

Rast broja oboljelih od koronavirusa bilježi se u nekim mjestima u svijetu. Prema Univerzitetu Johns Hopkins, u svijetu je broj obolelih 12. 7 miliona, sa više od pola miliona preminulih.

U Americi je skoro četvrtina zaraženih u svijetu, sa 3,2 miliona slučajeva i više od 134 hiljada preminulih.

Dan kada je objavljen rekordan broj slučajeva, preko 66, 5 hiljada, predsjednik Amerike Donald Trump je prvi put viđen u javnosti da nosi masku u posjeti ranjenim američkim vojnicima u vojnom medicinskom centru Walter Reed kod Washingtona.

Florida je u nedjelju objavila da je za 24 sata zabilježeno rekordnih 15 hiljada novih slučajeva. Agencija Reuters navodi, da bi Florida kao država, bila četvrta u svijetu po broju zaraženih, iza SAD, Brazila i Indije.

Rast broja slučajeva se bilježi samo dan nakon što je odlučeno da se otvori Disney park u Orlandu, doduše sa limitiranim brojem gostiju i provjeravama temperature posjetilaca.

Dnevnik Arizona Republic objavio je umrlicu koju je pisala žena čiji je otac umro od virusa. U umrlici ona za smrt oca krivi američke političare i njihovo odsutstvo vođenja politike u pandemiji.

Kristin Urqiza napisala je da je njen otac Mark, koji je u umro sa 65 godina, Amerikanac meksičkog porijekla: "Njegova smrt je rezultat nezainteresovanosti političara, koji nastavljaju da ugrožavaju zdravlje ljudi tamnije kože, kroz loše vođstvo, odbijanje da se prizna koliko je ova kriza ozbiljna, i nemogućnost i nespremnost da se daju jasne i odlučne smjernice da se smanji rizik".

Meksiko i Rusija su prijavili po 6 hiljada novih slučajeva. Više od 60 marinaca se zarazilo u američkoj bazi na Okinavi. Tokio je prijavio novih 206 slučajeva u gradu, četvrti dan zaredom da u tom gradu ima preko 200 novooboljelih dnevno.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG