Linkovi

Sve više zemalja ponovo uvodi restrikcije zbog delta soja koronavirusa


Sidnej, 28. juni 2021.
Sidnej, 28. juni 2021.

SAD su upozorile svoje državljane da ne putuju u određen broj afričkih zemalja i UAE, dok Portugal, Španija i Hong Kong uvode nove restrikcije za putnike iz Velike Britanije zbog širenja novog delta (indijskog) soja koronavirusa.

Hong Kong će zabraniti letove iz Velike Britanije gdje je skoro u 95 odsto slučajeva oboljelih od Covida registrovana delta varijanta.

Prema podacima Univerziteta Johns Hopkins, Britanija dnevno bilježi više od 14 hiljada novozaraženih. Istovremeno, mjere su popuštene jer je kompletno vakcinisano 48 posto populacije.

State Department je podigao nivo upozorenja za UAE, Liberiju, Ugandu, Mozambik i Zambiju i preporučuje Amerikancima da tamo ne putuju zbog širenja infekcije.

Povećan broj oboljelih bilježi se i u Južnoafričkoj Republici. U nedjelju je registrovano 15 hiljada novozaraženih i 122 umrlih, a nadležni kažu da je za novi talas zaslužna delta varijanta.

Zbog porasta broja oboljelih, ponovo se zabranjuju javna okupljanja, kao i prodaja alkohola, a na snazi je i policijski čas.

Prema podacima Johns Hopkins, globalno je zabilježeno više od 181 milion zaraženih osoba. I dalje vode SAD sa 33,6 miliona, slijedi Indija sa više od 30 i Brazil sa više od 18 miliona zaraženih.

Sidnej je trenutno u režimu zatvaranja jer raste broj zaraženih.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG