Linkovi

Biden šalje federalnu pomoć dok se NY oslobađa od velike snježne oluje


Vehicles and a home are covered in a snowdrift during a lull in a snow storm hitting the northern New York state area, in Hamburg, New York, Nov. 19, 2022. (Sarah Irwin/Handout via Reuters)
Vehicles and a home are covered in a snowdrift during a lull in a snow storm hitting the northern New York state area, in Hamburg, New York, Nov. 19, 2022. (Sarah Irwin/Handout via Reuters)

Predsjednik Joe Biden šalje saveznu pomoć u zapadni New York kako bi pomogao državnim i lokalnim vlastima u čišćenju od velike oluje koja je nanijela 1,8 metara snijega u zapadnom i sjevernom New Yorku, objavila je Bijela kuća u ponedjeljak.

Proglašenje izvanrednog stanja ovlašćuje Ministarstvo domovinske sigurnosti i Saveznu agenciju za upravljanje izvanrednim situacijama da koordiniraju pomoć u slučaju katastrofe u 11 okruga koje je u petak i subotu pogodila snježna oluja s efektom jezera.

Guvernerka New Yorka Kathy Hochul zahvalila je Bidenu što je odobrio njezin zahtjev za hitnu pomoć i dodala u priopćenju za javnost: “Moj tim i ja nastavit ćemo raditi danonoćno kako bismo svi bili sigurni, pomogli zajednicama u iskopavanju i osigurali svaki posljednji dolar pomogne u obnovi i oporavku od ove povijesne zimske oluje bez presedana koja ruši rekorde.”

Nacionalna meteorološka služba zabilježila je 77 inča (196 centimetara) do subote u Orchard Parku, domu NFL-a Buffalo Bills, i 72 inča (183 centimetra) u Natural Bridgeu, selu blizu Watertowna na istočnom kraju jezera Ontario.

Zabrana vožnje je ukinuta za većinu područja pogođenih olujom do ponedjeljka ujutro, ali škole su ostale zatvorene u Buffalu i obližnjim gradovima.

Snježna oluja bila je najjača u državi New York od novembra 2014., kada su neke zajednice južno od Buffala bile pogođene s 7 stopa (2,13 metara) snijega tokom tri dana.

Jurkowski je rekao da se snježne padavine za ovu oluju još uvijek prikazuju u tabeli u ponedjeljak.

  • 16x9 Image

    ASSOCIATED PRESS (AP)

    Associated Press (AP) je neprofitna nezavisna globalna novinska organizacija sa uredima u preko 100 zemalja. Osnovana 1846. godine,  licencira svoje činjenično izvještavanje medijima širom svijeta.

XS
SM
MD
LG