Linkovi

NATO počeo neprekidne izviđačke letove nad Libijom


NATO počeo neprekidne izviđačke letove nad Libijom
NATO počeo neprekidne izviđačke letove nad Libijom

Američki predsjednik Barack Obama upozorio je da SAD i NATO savez još uvijek razmatraju vojnu opciju za zaustavljanje 'neprihvatljivog nasilja'

NATO savez započeo je neprekidne izviđačke letove nad Libijom dok se razmatraju razne opcije za nošenje s eskalirajućom krizom u toj zemlji, izjavio je američki veleposlanik pri Sjeverno-atlanskom savezu. Predstavnici zapadnih sila također spominju mogućnost uvođenja zone zabrane letenja nad Libijom. Američki predsjednik Barack Obama upozorio je da Sjedinjene Države i NATO savez još uvijek razmatraju vojnu opciju za zaustavljanje - kako je rekao - neprihvatljivog nasilja.

“Želim uputiti jasnu poruku onima koji se nalaze oko pukovnika Gadafija: Na njima je da izaberu što će dalje raditi. Oni će biti držani odgovornima za bilo koje nasilje koje se nastavi,” rekao je predsjednik Obama.

U međuvremenu, pojavila su se izvješća da libijski čelnik pokušava postići sporazum s oporbenim čelnicima prema kojem bi mu oni zajamčili siguran izlazak iz zemlje te obećali da niti on niti bilo tko iz njegove obitelji neće biti optužen. Glasnogovornik vlade kategorički je opovrgao takva izvješća.

XS
SM
MD
LG