Linkovi

Naoružani muškarac ubijen poslije incidenta u kancelariji FBI-a i potjere


Vozilo patrole na autoputu u Wilmingtonu, Ohio.
Vozilo patrole na autoputu u Wilmingtonu, Ohio.

Naoružanog čoveka koji je u četvrtak pokušao da provali u kancelariju Federalnog istražnog biroa u Cincinnatiju, a zatim pobjegao dok su ga gonili službenici FBI i državne patrole, policija je upucala i ubila ga poslije sukoba, saopštila je u četvrtak uveče patrola na autoputevima države Ohio.

Muškarac je identifikovan kao Ricky Shiffer (42).

Shiffer je možda bio u američkom Capitolu 6. januara 2021. godine, ali nije optužen ni za kakve zločine u vezi sa napadom na zgradu, prema zvaničniku za sprovođenje zakona koji je obaviješten o ovom pitanju. Zvaničnik nije mogao javno da govori o detaljima istrage i informaciju je dao za AP pod uslovom da ostane anoniman.

Federalne vlasti su istraživale da li je Shiffer imao veze sa Proud Boysima ili drugim ekstremističkim grupama krajnje desnice, rekao je zvaničnik.

Događaji tog dana počeli su kada je "naoružani subjekt pokušao da provali u objekat za provjeru posjetilaca" u kancelariji FBI-ja u Cincinnatiju. Pokušaj provale aktivirao je alarm, a reagovali su naoružani specijalni agenti FBI, navodi se u saopštenju kancelarije na Twitteru.

Agencija za vanredne situacije okruga Clinton, u sopstvenoj izjavi objavljenoj na društvenim mrežama, rekla je da su pucali između agenata i subjekta, koji je pobjegao sa lica mjesta.

FBI je saopštio da su se njegovim službenicima pridružili patrola za autoput države Ohio i lokalni organi za sprovođenje zakona u potrazi za osumnjičenim u blizini Wilmingtona, Ohio.

Pregovori sa Shifferom su propali, a policija ga je upucala i ubila nakon što je podigao pištolj prema policajcu oko 15 časova, rekao je poručnik Nathan Dennis, portparol državne patrole, na konferenciji za novinare.

FBI je primjetio porast online prijetnji od ponedeljka, kada su njegovi agenti pretražili imanje bivšeg predsjednika Donalda Trumpa na Floridi u okviru istrage o dokumentima uklonjenim iz Bijele kuće kada je Trump napustio funkciju u januaru 2021.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG