Linkovi

Na sjeveru Kosova u četvrtak ujutro mirno, ranjeni Srbin van životne opasnosti


Pripadnici kosovske policije tokom akcije na ulicama sjevernog dijela Mitrovice, 23. oktobra 2021.

Na sjeveru Kosova u četrtak ujutro bilo je mirno, poslije akcije interventne jedinice kosovske policije u sjevernom dijelu Mitrovice i u Zvečanu, uklonjene su barikade sa lokalnih puteva, a ranjeni Srbin je stabilno i van životne opasnosti, javljaju mediji.

Kako izvještava N1, Srećko Sofronijevijć, koji je ranjen u akciji policije na sjeveru Kosova, i dalje je na intenzivnoj njezi bolnice u Kosovskoj Mitrovici - u teškom je stanju, ali van životne opasnosti.

Pripadnici kosovske policije za ekonomski kriminal i carine u srijedu ujutru su zatvorili više prodavnica u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice i okolnim mjestima, kako bi, kako su saopštili, spriječili krijumčarenje robe. To je izazvalo reakciju žitelja na sjeveru Kosova, koji su kamionima i vozilima blokirali pojedine gradske ulice i raskrsnice.

Policija je okupljenje Srbe pokušala da rastjera suzavcem i šok bombama, a oni su uzvratili kamenicama. Tada je došlo i do pucnjave.

Kako je javio reporter RTS, u srijedu postavljene barikade u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice i u mjestu Rudare su uklonjene, tako da je saobraćaj prohodan.

U bolnici u Mitrovici je pregledano još nekoliko osoba koje su povrijeđene tokom akcije policije, ali je većina njih zatražila da bude puštena kući.

Još ima tragova sukoba u Mitrovici i u Zvečanu, na ulicama su patrone od ispaljenih metaka i šok bombi. Ispaljeno je na stotine metaka, a kosovska policija tvrdi da su i demonstranti koristili vatreno oružje.

XS
SM
MD
LG