Linkovi

Na sjeveru Kosova u četvrtak ujutro mirno, ranjeni Srbin van životne opasnosti


Pripadnici kosovske policije tokom akcije na ulicama sjevernog dijela Mitrovice, 23. oktobra 2021.
Pripadnici kosovske policije tokom akcije na ulicama sjevernog dijela Mitrovice, 23. oktobra 2021.

Na sjeveru Kosova u četrtak ujutro bilo je mirno, poslije akcije interventne jedinice kosovske policije u sjevernom dijelu Mitrovice i u Zvečanu, uklonjene su barikade sa lokalnih puteva, a ranjeni Srbin je stabilno i van životne opasnosti, javljaju mediji.

Kako izvještava N1, Srećko Sofronijevijć, koji je ranjen u akciji policije na sjeveru Kosova, i dalje je na intenzivnoj njezi bolnice u Kosovskoj Mitrovici - u teškom je stanju, ali van životne opasnosti.

Pripadnici kosovske policije za ekonomski kriminal i carine u srijedu ujutru su zatvorili više prodavnica u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice i okolnim mjestima, kako bi, kako su saopštili, spriječili krijumčarenje robe. To je izazvalo reakciju žitelja na sjeveru Kosova, koji su kamionima i vozilima blokirali pojedine gradske ulice i raskrsnice.

Policija je okupljenje Srbe pokušala da rastjera suzavcem i šok bombama, a oni su uzvratili kamenicama. Tada je došlo i do pucnjave.

Kako je javio reporter RTS, u srijedu postavljene barikade u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice i u mjestu Rudare su uklonjene, tako da je saobraćaj prohodan.

U bolnici u Mitrovici je pregledano još nekoliko osoba koje su povrijeđene tokom akcije policije, ali je većina njih zatražila da bude puštena kući.

Još ima tragova sukoba u Mitrovici i u Zvečanu, na ulicama su patrone od ispaljenih metaka i šok bombi. Ispaljeno je na stotine metaka, a kosovska policija tvrdi da su i demonstranti koristili vatreno oružje.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG