Linkovi

MUP: Nestalo dijete je ubijeno, policija uhapsila osumnjičene


Premijerka i ministar policije u tehničkom mandatu Ana Brnabić i Bratislav Gašić i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tokom vanredne sednice Vlade Srbije, u Beogradu, 4. aprila 2024. (Foto: FoNet)
Premijerka i ministar policije u tehničkom mandatu Ana Brnabić i Bratislav Gašić i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tokom vanredne sednice Vlade Srbije, u Beogradu, 4. aprila 2024. (Foto: FoNet)

MUP Srbije saopštio je u četvrtak da je policija uhapsila S. J. (50) i D. D. (50), obojicu iz Bora, zbog sumnje da su ubili dvogodišnju djevojčicu Danku Ilić, koja je nestala 23. marta u Banjskom Polju kod Bora.

Policija je saopštila da je u toku pretraga terena, a tokom prepodneva u četvrtak nije objavila više detalja.

Informaciju da je djevojčica za kojom se deset dana tragalo ubijena prvi je saopštio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na posebnoj sjednici Vlade Srbije.

Rekao je da je vijest dobio od policije, da su uhapšeni priznali djelo i da u tom trenutku vode policiju do mjesta gdje su sakrili tijelo djeteta. Ni on nije dao više detalja.

Više javno tužilaštvo u Zaječaru saopštilo je da je prema S. J. (50) i D. D. (50), radnicima JKP "Vodovod" u Boru, određeno zadržavanje zbog sumnje da su počinili krivično djelo teško ubistvo u saizvršilaštvu, prenio je N1.

Mediji u Srbiji su prethodno prenijeli nezvanična saznanja banjalučke ATV po kojima su dvojica osunjičenih komunalni radnici, da su djevojčicu udarili službenim vozilom sedam minuta prije nego što je njena majka prijavila nestanak, a nakon toga dijete odvezli u gepeku i bacili na deponiju.

Vučić je u svom obraćanju, zahvaljujući se pripadnicima policije na angažovanju, rekao da će se u vezi slučaja kasnije oglasiti ministar policije Bratislav Gašić. Po ovome što sam dobio od MUP stvari su se najgore moguće završile, zaključio je Vučić.

Bratislav Gašić
Bratislav Gašić

Dvogodišnje dijete nestalo je prije deset dana. Od trenutka prijave nestanka za djetetom se intenzivno traga, a po prvi put je aktivran sistem "Pronađi me", a slučaj su pomno pratili domaći mediji, ali i mediji iz regiona.

U potrazi je pored policije učestvovala Žandarmerija, helikopterska jedinica, pripadnici Gorske službe spasavanja.

Prije nekoliko dana na društvenim mrežama obavljen je snimak iz Beča djevojčice koja liči na nestalo dijete, u pratnji dvije žene, ali je bečka policija u četvrtak ujutro - prije Vučićevog obraćanja javnosti - objavila da na snimku nije nestala Danka.

U tekstu su korištene informacije agencije FoNet, televizije N1 i RTS-a.
  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG