Linkovi

Ministar Košarac ponudio ostavku


Arhiv - Staša Košarac
Arhiv - Staša Košarac

Državni ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac ponudio je ostavku na tu poziciju nakon kritika koje su uslijedile zbog rođendanske zabave u sarajevskom restoranu Golf Klub, kojoj je prisustvovao i ministar.

Zabavu je organizovao šef Klinike za opštu i abdominalnu hirurgiju Kliničkog centra u Sarajevu Jusuf Šabanović, koji je također razriješen sa dužnosti. Zbog pandemije koronavirusa u Federaciji BiH nije dozvoljen rad ugostiteljskih objekata.

Košarac, SNSD-ov kadar, na Twitter nalogu objašnjava da ostavku nudi poslije kritika javnosti, stranačkog šefa Milorada Dodika i drugih stranačkih i parlamentarnih funkcionera.

„Spreman sam da ponudim svoju ostavku i svoj mandat stavim na raspolaganje”, napisao je Košarac.

Dodik je nakon objavljenih snimaka sa zabave rekao da je razočaran u Košarca, inače njegovog najbližeg saradnika, i da je tim postupkom on završio svoju karijeru u SNSD-u.

Više o sankcijama koje su uslijedile nakon rođendanske zabave pročitajte ovdje.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG