Linkovi

Kremlj: Nadamo se da SAD neće objaviti razgovore Putina i Trumpa


Vladimir Putin i Donald Trump
Vladimir Putin i Donald Trump

Kremlj je saopštio da se nada da Washington neće objaviti povjerljive detalje telefonskih razgovora između predsjednika Vladimira Putina i njegovog američkog kolege Donalda Trumpa.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov dao je tu izjavu odgovarajući na pitanje o objavi Bijele kuće telefonskog razgovora od 25. jula između Trumpa i ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, koja je izazvala političku buru u Sjedinjenim Državama.

Peskov je kazao da je to interno američko pitanje, ali da je “krajnje neuobičajeno”u diplomatskoj praksi objavljivanje povjerljivih detalja takvih razgovora.

“Nadamo se da neće doći do slične situacije u našim odnosima koji su već opterećni sa mnnogo problema,” kazao je Peskov.

Objavljivanje detalja iz pomenutog razgovora, u kojima se između ostalog čuju kritike američkog i ukrajinskog predsjednika na račun njemačke kancelarke Angele Merkel i francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, izazvala je sarkastične komentare ruskih zvaničnika.

“Očekujemo da se ‘žurka’ nastavi. Neka objave trasnkripte razgovora između NATO saveznika. Bilo bi korisno objaviti i zapisnike sa zatvorenih sastanaka CIA-e, FBI-aja i Pentagona. Objelodanite sve,” rekla je Marija Zaharova, portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije.

XS
SM
MD
LG