Linkovi

Koalicija predvođena SAD negira da je usmrtila na desetine civila u Siriji


Arhiva - Snage SAD uspostavljaju novu bazu u Manbiju, Sirija, 8. maja 2018.
Arhiva - Snage SAD uspostavljaju novu bazu u Manbiju, Sirija, 8. maja 2018.

Koalicija koju predvode Sjedinjene Države negirala je izvještaje prema kojima je u vazdušnim udarima koje je izvela u dijelovima istočne Sirije, koje kontroliše grupa Islamska država, ubijeno na desetine civila.

Sirijski državni mediji, posmatrači rata i novinske agencije povezane sa Islamskom državom, u subotu su javili da je u vazdušnim udarima koalicije ubijeno 40 ljudi, uglavnom žena i djece.

Koalicija je u saopštenju kasno u subotu rekla da je izvela 19 vazdušnih udara u toj oblasti počevši od petka, kao podršku operacijama na zemlji protiv IS. Međutim, kaže se da su svi ciljevi na koje je izvršen udar "legitimni" i da nije bilo prisutnih civila.

Takođe se kaže da drugih 10 vazdušnih udara u toj oblasti nije izvela ta koalicija.

Sirija i Rusija redovno izvode vazdušne udare protiv osumnjičenih militanata, a Irak je izveo prekogranični udar ciljajući IS.

  • 16x9 Image

    ASSOCIATED PRESS (AP)

    Associated Press (AP) je neprofitna nezavisna globalna novinska organizacija sa uredima u preko 100 zemalja. Osnovana 1846. godine,  licencira svoje činjenično izvještavanje medijima širom svijeta.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG