Linkovi

Kamala Haris se povlači iz trke za predsjedničku nominaciju demokrata


Kamala Harris se nakon prve demokratske debate kotirala kao favorit, ali joj je kasnije rejting opadao
Kamala Harris se nakon prve demokratske debate kotirala kao favorit, ali joj je kasnije rejting opadao

Senatorka iz Kalifornije Kamala Harris okončaće svoje učešče u trci za predsjedničku nominaciju Demokratske stranke, objavila je na Twitteru.

"Poruka mojim pristalicama: sa velikim žaljenjem, ali i zahvalnošću, objavljujem da prekidam kampanju. Ali, želim da vam bude jasno da ću se svakog dana boriti za ciljeve koje sam iznijela u kampanji: pravdu za sve ljude".

Kamala Harris je prva od kandidata - favorita koja je odlučila da se povuče.

U tekstu koji je objavila uz tweet napisala je da "njena kampanja jednostavno nema sredstava da nastavi trku", kao i da "ona nije milijarder, da ne može sama da finansira kampanju, a da je novac sve teže sakupiti".

Senatorka iz Kalifornije je sebe prikazivala kao kandidatkinju koja može da ujedini biračko tijelo, motiviše bazu mladih glasača, a bila je na strani umjerenijih demokrata.

Kamala Harris se poslije prve demokratske debate u junu popela na vrh liste kandidata, kada je imala sukob sa bivšim potpredsjednikom Joeom Bidenom.

Vremenom je rejting Kamale Harris ipak opao. Kritičari su joj prebacivali da ne umije jasno da artikuliše svoju politiku i to što se previše oštro sukobila sa Bienom, pa je poslije trpila posjledice.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG