Linkovi

Junious Brickhouse: Kultura urbanog plesa i dalje živi


Junious Brickhouse radi na očuvanju i promoviranju tradicije urbanog plesa
Junious Brickhouse radi na očuvanju i promoviranju tradicije urbanog plesa

Trenutno radim na tome da članovi mog tima budu dobri ambasadori kulture urbanog plesa, kaže Junious Brickhouse.

Urbani ples, inspiriran tradicionalnim američkim folk stilom, popularan je plesni oblik ne samo u Sjedinjenim državama, već i u mnogim dijelovima svijeta. Ovdje u Washingtonu, 38. godišnji Junious Brickhouse radi na očuvanju i promoviranju kulture urbanog plesa u Sjedinjenim državama i inostranstvu putem svoje neprofitne organizacije Urban Artistry.

Junious Brickhouse je osnivač i izvršni direktor organizacije Urban Artistry.

Kada smo prvi put započeli projekat Urban Artistry, ja sam bio samo mentor nekolicini talentiranih ljudi. Danas pomažem svakodnevnim poslovima, motiviram ljude, ja sam onaj koji ponosno sjedi i gleda kako svako radi svoj posao, kaže Junious.

On vjeruje da je važno imati na umu ono što su vas drugi naučili, kako biste i sami to isto znanje mogli prenijeti drugima. I to je upravo ono što rade u organizaciji Urban Artistry.

Shvatili smo da postoje zajednice koje nemaju takvu šansu. Oni nemaju šansu da uče od američkih umjetnika i američki umjetnici nemaju šansu da ih posjete i prenesu im znanje, kaže Junious Brickhouse.

Oni su imali priliku posjetiti Johannesburg, Cape Town i Durban gdje su radili i sa siromašnim zajednicama. Program je bio jedinstven po tome što su podučavali mlade kako su na plesni stil, kojeg nazivaju kućni ples, utjecali pokreti sa kojima su dobro upoznati. I bili su iznenađeni kada su saznali da su i oni u toj priči važni.

Oni su nastojali biti ja, a ja sam im rekao:» Pa ja nastojim biti vi, pokušavam raditi ono što vi radite». Trenutno radim na tome da članovi mog tima budu dobri ambasadori kulture urbanog plesa, kaže Junious Brickhouse.

On dodaje da njegova kultura nema vremenske granice, da će se nastaviti i da je pred njima velika budućnost.
Junious Brickhouse: Kultura urbanog plesa i dalje zivi
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:16 0:00
XS
SM
MD
LG