Linkovi

Jill Biden ponovo pozitivna na koronavirus


Jill Biden
Jill Biden

Prva dama Jill Biden ponovo je bila pozitivna na testu na COVID-19 nakon što je prvobitno bila negativna na virus tokom vikenda.

Predsjednik Joe Biden, koji je proveo tri dana sa svojom suprugom u njihovoj kući za odmor Delawareu, i dalje je negativan, saopštila je Bijela kuća. Ranije ovog mjeseca je bio ponovo pozitivan nakon početnog oporavka od virusa.

Zamjenica direktora za komunikacije prve dame Kelsey Donohue rekla je da Jill Biden "nije imala ponovnu pojavu simptoma i da će ostati u Delawareu gdje je ponovo u izolaciji".

Dodala je: "Medicinska jedinica Bijele kuće je izvršila traženje kontakata i bliski kontakti su obaviješteni."

Jill Biden (71) je dobila antivirusni lijek Paxlovid, koji se pokazao vrlo učinkovitim u prevenciji ozbiljnih bolesti i smrti među onima koji su pod najvećim rizikom od COVID-19, ali manjina onih kojima je lijek propisan ponovo su bili pozitivni na Covid nekoliko dana nakon njihovog prvobitnog oporavka.

  • 16x9 Image

    ASSOCIATED PRESS (AP)

    Associated Press (AP) je neprofitna nezavisna globalna novinska organizacija sa uredima u preko 100 zemalja. Osnovana 1846. godine,  licencira svoje činjenično izvještavanje medijima širom svijeta.

XS
SM
MD
LG