Linkovi

Jill Biden pozitivna na Covid


Prva dama SAD-a Jill Biden
Prva dama SAD-a Jill Biden

Prva dama Sjedinjenih Država Jill Biden testirana je pozitivno na Covid 19 i ima blage simptome, saopšteno je u utorak iz Bijele kuće.

Jill Biden, koja ima 71. godinu, bila je negativna na testu u ponedjeljak, ali je PCR test koji je urađen nakon što je imala simptome slične prehladi bio pozitivan, saopštila je njena portparolka Elizabeth Alexander.

Prva dama SAD je, poput predsjednika Joea Bidena, primila dvije doze vakcine i dva "boostera". Propisan joj je Pfizerov lijek paxlovid i biće u izolaciji najmanje pet dana. Bidenovi su na odmoru u Južnoj Karolini od 10. augusta

"Ona se trenutno nalazi u privatnoj rezidenciji u Južnoj Karolini i vratiće se kući nakon što bude negativna na dva uzastopna testa", navela je njena portparolka u saopštenju.

Iz Bijele kuće je saopšteno da je predsjednik Biden, koji se nedavno oporavio od Covida, bio negativan na testu u utorak i da planira da se vrati u Washington, gdje bi trebalo da potpiše prijedlog zakona o klimatskim promjenama i zdravstvenoj zaštiti.

XS
SM
MD
LG