Linkovi

Jill Biden objavljuje knjigu o mački iz Bijele kuće


Willow, porodična mačka Bidenovih, šeta po Bijeloj kući, 27. januara 2022. godine.
(Foto: AP/Erin Scott/The White House)
Willow, porodična mačka Bidenovih, šeta po Bijeloj kući, 27. januara 2022. godine. (Foto: AP/Erin Scott/The White House)

Prva dama Jill Biden će u junu objaviti knjigu za djecu pod nazivom "Willow, mačka iz Bijele kuće" - u kojoj je glavni lik njena mačka.

Izdavačka kuća Simon & Schuster objavila je u srijedu da knjiga priča priču o putovanju Willoa u Bijelu kuću.

Kratkodlaka mačka ušla je u život Bidenovih nakon što je skočila na pozornicu dok je prva dama govorila na farmi u Pennsylvaniji tokom predsjedničke kampanje 2020. godine. Ubrzo poslije toga, Jill Biden je usvojila mačku i dala joj ime po svom rodnom gradu - Willow Grove u Pennsylvaniji.

"Dok Willow juri iz sobe u sobu, istražujući historiju u svom novom domu, brzo uči o svim nevjerovatnim ljudima koji omogućavaju da 'kuća naroda' funkcioniše", navela je prva dama u objavi izdavača.

"Dočekali su Willow s ljubavlju i pažnjom, baš kao i Joea i mene, porodice koje su došle prije nas - i sve ljude koji kroče u ovaj dom."

Bidenovi su započeli svoj život u Bijeloj kući s Willow i nekoliko njemačkih ovčara. Međutim, jedan pas - Champ - uginuo je 2021. godine, a dva druga - Mayor i Commander - iseljeni su zbog agresivnog ponašanja, jer su ujedali obezbjeđenje i aaposlene Bijele kuće.

Uz sve to, četvorogodišnja Willow ostala je jedini predsjednički ljubimac koji trenutno boravi u Bijeloj kući.

Predsjednički ljubimci već dugo su izvor fascinacije javnosti. Na primjer, crno-bijela mačka predsjednika Billa Clintona po imenu Socks, postala je poznata zbog svojih fotografija na travnjaku Bijele kuće.

Socks je također imala svoju knjigu, koju je napisala tadašnja prva dama Hillary Clinton, pod nazivom "Dragi Socks, dragi druže", koja je uključivala mail adresu na koju su obožavatelji mogli da pišu Socksu i njenom psećem pratiocu Buddyju.

Prva dama Barbara Bush također je napisala knjigu o porodičnom ljubimcu - psu Millie - kao pogled iz psećeg oka na Bijelu kuću tokom mandata njenog supruga.

Prva dama Biden je ranije napisala nekoliko knjiga za djecu, uključujući "Ne zaboravi", "Bog blagoslovio naše trupe" i "Joey: Priča o Joe Bidenu", a 2019. je objavila i svoje memoare "Gdje svjetlost ulazi".

Prihod od prodaje knjige o mački biće proslijeđen dobrotvornim organizacijama koje podržavaju vojne pse.

U tekstu su korištene informacije AP-a.
  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG