Linkovi

Jedna osoba ubijena u pucnjavi u crkvi u Kaliforniji


Policijski automobil je viđen nakon smrtonosne pucnjave u crkvi u Laguna Woods, Kalifornija, SAD, 15. maja 2022. REUTERS/David Swanson
Policijski automobil je viđen nakon smrtonosne pucnjave u crkvi u Laguna Woods, Kalifornija, SAD, 15. maja 2022. REUTERS/David Swanson

Jedna osoba je ubijena, a četiri su teško ranjene u pucnjavi u nedjelju u crkvi u južnoj Kaliforniji, saopštili su zvaničnici.

Pritvorena je jedna osobu i pronađeno oružje nakon pucnjave u Ženevskoj prezbiterijanskoj crkvi u gradu Laguna Woods, objavila je na Twitteru lokalna policija.

Peta povrijeđena osoba zadobila je lakše povrede, rekli su zvaničnici. Sve žrtve su bile punoljetne osobe.

Laguna Woods je izgrađena kao zajednica za starije osobe, a kasnije je postala grad. Više od 80% stanovnika grada od 18.000 stanovnika oko 80 kilometara jugoistočno od Los Angelesa ima najmanje 65 godina.

Ured guvernera Gavina Newsoma objavio je na Twitteru da pomno prati situaciju.

"Niko ne treba da se plaši odlaska u svoje bogomolje. Naše misli su sa žrtvama, zajednicom i svima onima koji su pogođeni ovim tragičnim događajem", navodi se u tweetu.

Do pucnjave je došlo dan nakon što je 18-godišnji mladić pucao i ubio 10 ljudi u supermarketu u Buffalu, New York.

  • 16x9 Image

    ASSOCIATED PRESS (AP)

    Associated Press (AP) je neprofitna nezavisna globalna novinska organizacija sa uredima u preko 100 zemalja. Osnovana 1846. godine,  licencira svoje činjenično izvještavanje medijima širom svijeta.

XS
SM
MD
LG