Linkovi

Nadležni istražuju ko je masovni ubica iz supermarketa u Coloradu


Prodavnica King Soopers u kojoj se dogodilo masovno ubistvo.
Prodavnica King Soopers u kojoj se dogodilo masovno ubistvo.

Federalne i lokalne vlasti savezne države Colorado istražuju ko je čovjek optužen da je u supermarketu u gradu Boulder ubio deset ljudi.

Ahmad Al Aliwi Alissa​ je uhapšen u ponedjeljak u radnji King Soopers gdje je počinio masakr, na oko 25 kilometara od njegovog grada Arvade.

Policijski dokumenti pokazuju da je pronađeno nekoliko predmeta koje je osumnjičeni želio da ukloni sa mjesta zločina, poput pancira, puške i poluautomatskog pištolja, farmerki i majice.

Poslije hapšenja, Alissa je prebačen u bolnicu pošto je ranjen u nogu.

Istraga je pokazala da je osumnjičeni šest dana pred ubistvo kupio pištolj Ruger AR-556.

Takođe, otkriveno je i da je snaha osumnjičenog Ahmada Alise rekla istražiteljima da se on, u danima prije masovnog ubistva, igrao sa oružjem za koje je mislila da je automatska puška.

Agencija Associated Press prenosi izjave porodice osumnjičenog da je on patio od određenih mentalnih poremećaja i da je imao halucinacije. Njegov brat je za CNN kazao da je od 2014. bio izuzetno paranoičan i da je vjerovao da ga prate.

Porodica Ahmada Alisse došla je u SAD iz Sirije, ali nadležni kažu da je on u Americi proveo skoro cijelo svoj život.

Detektiv David Snelling iz policije u Arvadi rekao je da su imali "nekoliko kontakata sa osumnjičenim tokom prethodnih godina", među kojima je i incident koji je 2017. napravio u srednjoj školi kada je udario druga iz razreda, i kazna za brzu vožnju iz februara ove godine.

Alissa će biti izveden pred sud u četvrtak.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG