Linkovi

Trump proglasio vanredno stanje u Sjevernoj Karolini dok se oluja Isaias približava


Kent Ejren i njegov pas Blanko posmatraju talase koje donosi tropska oluja Isaias, u blizinni Džejsi bič parka, 2. avgusta 2020, u Vero Biču, Florida.

Prognostičari upozoravaju na prijetnju od obilnih kiša i snažnih vjetrova, dok se tropska olula Isaias probija više ka istočnoj obali Sjedinenih Država, uz očekivanje da bi mogla da stigne do kopna u ponedjeljak uveče negdje duž granice između Sjeverne i Južne Karoline.

Nacionalni centar za uragane saopštio je da bi Isaias trebalo da ostane podalje od obale dok bude prolazio pored Floride preko noći i države Džordžija preko dana u ponedeljak.

Isaias je rano u ponedeljak nosio sa sobom vjetrove maksimalne snage 110 kilometara na sat, a očekuje se da će ostati snažna tropska o luja u trenutku kada bude stigao do kopna.

Prognostičari kažu da dvije Karoline i druge države u regionu mogu da očekuju količinu padavina od sedam od 15 centimetara, dok se Isaias bude kretao ka sjeveru tokom narednih nekoliko dana.

Upozorenje zbog tropske oluje na snazi je u ponedeljak rano ujutro duž obale od Floride do Delavera.

Predsjednik Donald Trump proglasio je vanredno stanje u Sjevernoj Karolini pred dolazak oluje tamo, kako bi omogućio pristup fondovima za federalne zvaničnike u cilju pomoći koordinaciji napora za pomaganje gradovima i naseljima.

Trump je sličan proglas objavio i u subotu za Floridu.

XS
SM
MD
LG