Linkovi

Iran izveo raketni napad na militante u Siriji


Ilustracija
Ilustracija

Iranska revolucionarna garda saopštila je da je izvela raketni napad na "glavni štab" militanata u Siriji u znak odmazde zbog nedavnog napada na vojnu paradu u gradu Ahvazu, prenosi Reuters.

Nekoliko militanata je ubijeno u vazdušnom napadu u regionu Albu Kamal u istočnoj Siriji, navodi Fars News. Militanti su bili targetirani u istočnom regionu Eufrata, navodi se u saopštenju.

Etnička arapska antivladina grupa, Ahvaz nacionalni otpor, i militantna organizacija takozvana “Islamska država” preuzeli su odgovornost za prošlonedjeljni napad na vojnu paradu u gradu Ahvazu, u kome je stradalo 25 ljudi, međutim nisu dale konkretne dokaze koji bi potkrijepili njihove tvrdnje.

Među stradalima su, uz civile, i članovi elitne iranske Islamske revolucionarne garde (IRG). Ubijeno je i jedno četvorogodišnje dijete.

Vrhovni lider Irana ajatolah Ali Hamnei prošle nedjelje je rekao da su militanti odgovorni za napad u Ahvazu plaćeni od strane Saudijske Arabije i Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), te da će Iran "ozbiljno kazniti" one koji su iza nasilja.

Saudijska Arabija i UAE negirali su učešće u tom napadu.

XS
SM
MD
LG