Linkovi

Hiljade putnika zadržano na italijanskom kruzeru zbog sumnje na koronavirus


Još nije poznato koliko bi italijanski kruzer mogao da ostane u luci Civitavecchia
Još nije poznato koliko bi italijanski kruzer mogao da ostane u luci Civitavecchia

Oko šest hiljada ljudi zadržano je na italijanskom kruzeru "Costa smeralda" u luci Civitavecchia zbog sumnje da je putnica iz kineskog grada Makaa zaražena koronavirusom, saopštila je kompanija "Costa Crociere" čiji brod plovi italijanskom obalom. 

Kako prenosi Reuters, 54-godišnja žena se, sa svojim partnerom, ukrcala na brod 25. januara u luci Savona. Putnica iz Makaa je nedugo potom počela da osjeća groznicu i simptome slične gripu.

Ona i njen partner su odmah stavljeni u karantin.

Nikome od putnika nije dozvoljeno da napusti brod dok se ne sprovedu sve medicinske provjere i utvrdi da li putnici iz Kine imaju koronavirus, rekao je portparol kompanije.

Italijanski premijer Giuseppe Conte​ je rekao da je vlada spremna da preduzme dalje korake ako bude neophodno, ali nije govorio detaljnije o tome.

Širom svijeta građani koji su evakuisani iz kineskog grada Wuhana su u izolaciji, kako bi se spriječilo dalje širenje koronavirusa od kojeg je umrlo 170 ljudi.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG