Linkovi

Harry Connick Jr. u seriji koncerata na Broadwayu sada i na CD-u i DVD-u


Harry Connick Jr. u seriji koncerata na Broadwayu sada i na CD-u i DVD-u
Harry Connick Jr. u seriji koncerata na Broadwayu sada i na CD-u i DVD-u

Sa swing bendom s jedne strane i 12-članim gudačkim sastavom s druge, Harry je dočarao i plesnu dvoranu i noćni klub na njuorlinškoj Bourbon Street

Njuorlinški pjevač Harry Connick Jr. prošle je godine nastupio na Broadwayu sa serijom big bend koncerata, koji su izdani na CD-u i DVD-ju.

Iako je Harry rođen i odrastao u New Orleansu, njegova je ljubav prema New Yorku jača nego ikada. Ovaj je 43-godišnjak ravnao svojim orkestrom na 15 rasprodanih nastupa na broadvejskoj Neil Simon pozornici. Bili su to koncerti popularnih skladbi, tradicionalnog njuorlinškog bluesa, i boogi woogija.

Nisu ovo bili njegovi prvi brodvejski nastupi. 1990. godine, imao je svoj debitantski nastup na Broadwayu, s koncertom “An Evening With Harry Connick Jr. And His Orchestra”, a 2006. nastupio je u mjuziklu “The Pajama Game”, koji mu je donio i nagradu Tony za najbolju vodeću ulogu u mjuziklu.

Sa swing bendom s jedne strane, dvanaestočlanim gudačkim sastavom s druge, Harry je sjedio za klavirom u središtu pozornice, dočaravši ugođaj plesne dvorane. Veći dio drugog čina, on je posvetio glazbi New Orleansa, uz scenski ugođaj koji je nalikovao noćnom klubu na njuorlinškoj Bourbon Street. Na albumu naslovljenom “Harry Connick Jr., in Concert on Broadway”, nalazi se 15 skladbi, dok je na DVD-u još dodatnih pet.

Nastup je pobrao odlične kritike. New York Times je nastup opisao kao spoj Franka Sinatre, Elvisa Presleya, Petera Allena, Franka Loessera sa duhom New Orleansa. Harry se kasnije ove godine vraća na Broadway, u mjuziklu iz 1965, “On a Clear Day You Can See Forever”.

XS
SM
MD
LG