Linkovi

Policija RS: Uhapšeni direktni izvršioci atentata na Slavišu Krunića


mjesto zločina
mjesto zločina

Prema podacima polcije RS još jedna osoba je bjekstvu.

Policija Republike Srpske privela je više osoba u vezi sa trostrukim ubistvom u Glamočanima kod Banjaluke, izjavila je za Radio Slobodna Evropa (RSE) načelnica Odjeljenja za odnose sa javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske (RS) Mirna Miljanović.

Ona je rekla kako su privođenja izvršena na širem području Republike Srpske.

Iz MUP-a je saopšteno da su "lišili slobode E.B. i M.G. koji su osumnjičeni da su počinili zločin 'teškog ubistva' na štetu Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića i krivično djelo "ubistvo u pokušaju" na račun Gorana Ilića, počinjeno sinoć u Glamočanima, kod Banjaluke.

"Ova lica se sumnjiče da su - sa licem Ž.K, koji je sinoć smrtno stradao u oružanom napadu na Krunića, Pavlovića i Ilića - direktni izvršioci ovih krivičnih djela. Za ova krivična djela sumnjiči se i lice B.Đ. iz Banjaluke, koji se trenutno nalazi u bjekstvu i za kojim policija aktivno traga. Za ovim licem raspisana je potjernica. Za tu osobu je izdat nalog. Istragu o krivičnom djelu 'teško ubistvo' vrši Direkcija za organizovani i teški kriminal MUP-a RS, pod nadzorom Posebnog odjela Republičkog tužilaštva za borbu protiv korupcije i organizovanih i najtežih oblika privrednog kriminala", navodi se u saopštenju.

Istovremeno, predsjednik Vlade RS Radovan Višković izjavio je na Jahorini, gdje se održava Ekonomski forum, da se nada kako će do kraja dana biti riješen slučaj ubistva Slaviše Krunića, te da će Vlada RS-a učiniti sve da 'ubistava bude što manje'.

"Krunićevo ubistvo je gubitak i za RS, a prije svega za njegovu porodicu. Gubitak privrednika koji je imao značajne privredne kapacitete je gubitak i za RS", kazao je Višković.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG